Ako dopadol 1. májový futbalový víkend?

02.05.2010 21:53

Žiaci:

Tak naši žiaci sa tešili na derby stretnutie, ktoré mali odohrať s Novou Polhorou. Čakalo ich však sklamanie lebo súper na zápas nepricestoval v stanovenom čase, ktorý určuje súťažný poriadok.  Prví veľvyslanci futbalu v Novej Polhore sa dostavili na zápas po 53 minútach a ďalšia skupina dokonca až po 59 minútach po 11.30 hod., teda stanovenom začiatku stretnutia. Rozhodca teda tento zápas ukončil po uplynutí 20 minútovej čakacej doby. Tento zápas s určitosťou vyhrajú naši žiaci 3:0 kontumačne v ich prospech. Potvrdiť to však musí ešte Športovo-technická komisia ObFZ KE-okolie na svojom stredajšom zasadnutí. Je smutné, že tento jav sa dosť často opakuje v mládežníckych kategóriách a je to na škodu veci, tak pre mládež ako aj pre ľudí, ktorí okolo futbalu robia a venujú mu svoj voľný čas.

Dorast:

Dorast v súboji s posledným mužstvom tabuľky Družstevník Budimír nenechali nič na náhodu a vyhrali presvedčivo 7:0. Naše góly strieľali Z. Gyongyosi-2,  D. Šimčák, M. Pahulyi, P. Lipták, J. Marcin a jeden gól si dali vlastný hostia. Domáce mužstvo potvrdilo od začiatku zápasu svoju dominanciu a predviedlo oku lahodiaci futbal na výbornom trávniku. Zostava Trstené p/H: J. Pástor, J. Marcin, Mi. Bača, P. Veréb, Ma. Bača, M. Kaduk, I. Pahulyi, M. Kvočák, M. Pahulyi, Z. Gyongyosi, D. Šimčák. Náhradníci: M. Krupáš, J. Juhás, P. Lipták, R. Bosnyák, R. Suchý, V. Gomboš, J. Juhász.

Trstené pri Hornáde - Budimír 7:0 (4:0)

A-mužstvo:

Áčko vycestovalo na svoj ďalší ťažý zápas k súperovi z Malej Idy, ktorý hrá svoje stretnutia v Šaci. Ihrisko v Šaci určite pamätá aj lepšie časy, keď sa na ňom hrala 4. liga. Momentálne je ihrisko v zlom stave, je tvrdé, krivé aj keď treba podotknúť, že je viditeľné, že kedysi to bolo kvaitné ihrisko lebo je na ňom hustá tráva. Problémy v našom kádri neprestávajú a k maródom, ktorí nám chýbajú sa pridal aj Ľ. Kočiš, V. Dojčák a odcestovaný Ma. Lukáč, so zebazaprením a zranení nastúpili P. Kočiš a R. Juhász. Na zápas sme teda cestovali presne jedenásti s jedným náhradným brankárom. Už len tento fakt napovedá, že sme šli tento zápas len odohrať a nepomýšľali sme na zázrak v podobe akéhokoľvek bodového zisku. Je to smutné, ale bola to realita. Na stretnutie sme nastúpili v takejto zostave: V bráne ako vždy vynikajúci R. Pastor, obrana  zľava doprava P. Veréb, M. Kušnír, D. Meco, T. Bača, záloha zľava doprava M. Rybár, P. Kočiš, M. Kočiš, P. Niščák a v útoku dvojica L. Bartko a R. Juhász. Od úvodu to bola hra len na jednu bránu a to tú našu. Viackrát nás podržal brankár, ktorý chytil minimálne štyri tutovky domáceho tímu. Polčas sme prehrali 2:0 a to bolo vzhľadom na priebeh prijateľný výsledok. Do druhého polčasu nastúpila Malá Ida nabudená a strelením ďalších štyroch gólov rozhodla o zápase. Jediný a čestný gól hostí strelil v 80. minúte M. Rybár. Stretnutie sa teda skončilo jednoznačným výsledkom 6:1 pre domáce mužstvo. Hostia zaostávali vo všetkých herných činostiach a sú radi, že majú v bráne tak výborného brankára, ktorý zabránil ešte väčšiemu debaklu.Stretnutie rozhodovala pred asi 30 divákmi dvojica Biroš-Mišková k celkovej spokojonosti oboch mužstiev. Žltú kartu nevidel z hostí nikto.

Malá Ida - Trstené pri Hornáde 6:1 (2:0)

 

 


Späť