Žiaci aj dorast opäť víťazne, Áčko v deby prehralo

26.04.2010 20:00

Žiaci:

Naši žiaci sa predstavili vo svojom ďalšom zápase u súpera z Ďurkova. Na vynikajúcej hracej ploche sa hral vyrovnaný zápas, v ktorom boli hostia technickejší, viac mali loptu pod kontrolou. Zápas ovplyvnilo zranenie domáceho predstopéra už v 4 min. Hostia sa ujali vedenia v 16 min. z pokutového kopu. Úspešnym strelcom bol V. Gomboš. V druhom polčase hostia kontrolovali hru, domáci sa nevedeli dostať do šance a do konca zápasu sa výsledok nezmenil. S prehľadom rozhodovala tento zápas dvojica Prokša-Juhás.
Zostava Trstené pri Hornáde:
Suchý-Deák,Gomboš,Kočík,Lukáč-Sopko,R.Lipták,Vlasatý,F.Lipták/Lukács/,Neveloš,T.Lipták/R.Ruščák/

Ďurkov - Trstené pri Hornáde 0:1/0:1/ G: Gomboš / p.k/

Dorast:

Dorastenci sa predstavili na pôde súpera z Perína a uštedrili mu prehru, ktorá drží naše mužstvo stále na druhej priečke v tabuľke. Strelecky sa opäť presadil aktívny D. Šimčák, ktorý strelil dva góly. Zápas rozhodovala dvojica Daňo-Šlosár.

Perín - Trstené pri Hornáde 2:4 (1:3) góly Trstené: D. Šimčák-2,  I.Pahulyi, Z.Gyongyosyi

A-mužstvo:

V tradičnom susedskom derby dvoch odvekých rivalov sa v peknom slnečom počasí asi pred 150 divákmi hral slušný zápas, v ktorom sa po konečnom hvizde rozhodcu mohli tešiť hostia poškuľujúci po postupe do 5. ligy. Domáce mužstvo nastúpilo v oklieštenej zostave, keď sa k obrovskej maródke pridal aj ďalší hráč R. Lukáč. Tréner domácich mal preto k dispozícii len torzo hráčov, z ktorých musel poskladať základnú jedenástku na tento zápas. V bránke sa predstavil vo vynikajúcej forme chytajúci R. Pastor, obrana zľava doprava Ma. Lukáč, V. Dojčák, D. Meco, Ľ. Kočiš, v zálohe zľava doprava P. Kočiš, M. Kočiš, M. Kušnír, R. Juhász a v útoku dvojica L. Bartko a M. Krupáš, ktorých v druhom polčse vystriedali T. Bača a P. Niščák. Od úvodu tón zápasu určovalo hosťujúce mužstvo, ktoré predvádzalo technický futbal. Malo navrh vo všetkých činnostiach pred domácimi, lepší štart na loptu, vyhrávali osobné súboje. Najmä v prvom polčase bola ich dominancia markantná a ich tlak vyústil v 14. minúte strelením gólu, krížnou strelou z ľavej strany. Domáce mužstvo mohlo vyrovnať po peknej akcii, keď sa na hranici šestnástky dostal k lopte osamotený L. Bartko, ale situáciu zbrklo vyriešil a špicou poslal loptu do rúk hosťujúceho gólmana. Druhý gól pridali hostia v 23. minúte po chybe domáceho stopéra V. Dojčáka, ktorý namiesto odkopu lopty do autu vymýšľal a prihral ju rovno na nohu hosťujúcemu hráčovi, ktorý ju posunul strednému záložnikovi a ten zo šestnástky peknou strelou do ľavého horného rohu zvýšil vedenie hostí na  0:2.  Takto sa skončil aj 1. polčas tohto derby stretnutia. Do druhého polčasu nastúpilo domáce mužstvo s cieľom pobiť sa o lepší výsledok, prestriedal sa útok a snažili sa streliť kontaktný gól. Hostia akokeby spokojný s výsledkom v druhom polčase už nepredvádzali svoju hru a umožnili domácim viac podržať loptu na svojich kopačkách. Aj napriek tomu sa stav zápasu už do konca stretnutia nezmenil a tak sa z dôležitého víťazstva tešili futbalisti mužstva FK Geča 73, ktorý naďalej vedú pelotón I. triedy ObFZ Ke-okolie. Majú už 6 a 8 bodový náskok pred svojimi najväčšimi konkurentmi Kokšov Bakšou a Malou Idou, ktorí prehrali svoje záapsy na súperových ihriskách v Seni prípadne v Ďurkove.Treba podotknúť, že Geča vyhrala zaslúžene v derby na pôde Trsteného pri Hornáde lebo ukázala lepšiu hru a strelila dva góly. Domáci sa touto prehoru nijako neposunuli v tabuľke, ostali na 10. mieste, no nepríjemne sa na nich doťahujú mužstvá zo spodných častí tabuľky. Výkon hlavného rozhodcu F. Glovu a jeho asistenta D. Varcholu bol rozporuplný. Žltú kartu videl v zápase len domáci kapitán M. Kušnír. Treba veriť, že maródka v domácom mužstve sa už nebude zvyšovať a že sa mužstvo pozviecha k lepším výkonom.

Trstené pri Hornáde - Geča 0:2 (0:2) góly Geča: F. Župa, P. Neveloš

 

 

 

Späť