Nakoniec hral len dorast...

17.05.2010 21:38

Žiaci:

15. 5. 2010 o 11.30 hod. mali odohrať ďalší svoj zápas žiaci na domácej pôde proti súperovi z Vyšnej Kamenice. No žiaľ súper sa na zápas nedostavil, tak preto bude opäť pravdepodobne tento zápas skontumovaný v prospech našich žiakov. Začína to byť v mládežnickych súťažiach riadených ObFZ KE-okolie samozrejmosťou, že sa veľa zápasov neuskutoční lebo mužstvá na zápas jednoducho nepricestujú. Kompetentí a zainteresovaní ľudia na zväze by mali začať riešiť túto situáciu vážnejšie a hľadať nové, iné spôsoby, nech k takýmto situáciam nedochádza. Určite by tomu pomohla reorganizácia súťaží, aby tu nebola mládež a futbal pre zväz, ale zväz pre mládež a futbal. Nekonečné a ďaleké cestovanie ubíja nielen detí, ktoré potom ešte majú 90 minút makať na ihrisku, ale aj ich rodičov, trénerov a ľudí, ktorí sa o nich starajú. Deti a mladí chcú hrať futbal a nie cestovať za súperom cez pol okresu. Toto určite odrádza mnoho klubov a preto majú svoje mládežnické družstvá len kvôli nariadeniu, ktoré stanovil zväz. A preto sa potom aj častokrát stávajú situácie, že na zápas neprídu. Netreba zabúdať ani na ekonomické hľadisko, ktoré z toho samozrejme vyplýva. Ďaleké cestovanie=potreba väčšieho množstva peňazí. Prečo to neurobiť jednoducho. Zriadiť viac žiackych a dorasteneckých skupín podľa dolín a zoradiť mužstva tak, aby to mali k sebe blízko. Zriadiť napr. Hornádsku, Toryskú, Maďarskú (okolie Moldavy), Slánsku skupinu a víťazi týchto skupín si to rozdajú potom na spoločnom turnaji o víťaza, ktorý postúpi do vyššej súťaže. Urobiť také opatrenia, aby priniesli osoch najmä pre kluby a obce, ktoré sú vo väčšej miere aj sponzormi futbalových klubov. Takýmito a podobnými opatreniami by možno opäť oživili futbalovú minulosť v obciach, kde futbal zanikol, či už je to Skároš, Vyšná Myšľa, Belža, Košická Polianka, Drienovec a mnohé iné obce. Ak sa len chceme riadiť heslom SFZ: "Spojme sa pre futbal", tak práve tu je veľká príležitosť na zmenu.

Dorast:

V ten istý deň hrali aj naši dorastenci. Zápas sa odohral na ihrisku v Kecerovciach o 14.00 hod. Komentár k zápasu poskytol vedúci mužstva dorastu Jozef Krupáš a tu je jeho znenie: Velmi zle ihrisko, velka trava, polka ihriska premočena dost vody prvy polčas sme dobyjali branu domacich na tej horšej polovici. Už hned po uvodnom kope Krupaš mieril poza 16ky tesne vedla potom sa neujali ani šance šimčaka pahulyiho mata gyngyosiho. Domaci sa ujali vedenia po hrubej chybe v našej obrane si nerozumel obranca s brankarom a domaci v 21 min. pohodlne skorovali. Odpovedali sme v 35 min. po peknej akcii šimčak vyrovnal. Druhy polčas sa hral na jednu branu a to tu domacu mali sme množstvo šanci ale nie a nie skorovať pretrhlo sa to v 72 min. skoroval Gyongyosi 1:2, o minutu neskor Mato pahulyi 1:3 prakticky bolo rozhodnute, ale stale sme utočili. V 81 min. stridajuci Bosnyak nadhernou strelou po rohu spoza 16ky zvyšil na 1:4 a skore uzavrel utešenou strelou v pade do praveho horneho rohu v 88 min.imo pahulyi. Zostava: v brane Pastor obrana kvočak stoper, vereb, bača martin, marcin, zaloha gyongyosi, pahulyi m, pahulyi i, kaduk a utok šimčak, krupaš. Striedali 78 min. krupaša bosnyak, 85 min. bača martin bača miro, 88.min.gyongyosi juhasz. Zápas rozhodovala dvojica Juhás-Pancák.

Kecerovce - Trstené pri Hornáde 1:5 (1:1) G: Šimčák, Gyongyosi, Pahulyi M., Bosnyák, Pahulyi I.

A-mužstvo:

Naši dospelí mali odcestovať na svoj ďalší futbalový zápas za súperom do Kalše. Stretnutie sa malo odohrať 16. 5. 2010 o 17.00 hod.  Došlo aj k zmene v delegácii zápasu, keď hlavným rozhodcom mal byť p. Ivanov a na čiare mu mali pomáhať Pancák a Biroš. V nedeľu hneď ráno nám telefonicky oznámili funkcionári z Kalše, že ich hracia plocha je pod vodou a preto sa stretnutie neuskutoční. Túto informáciu potvrdila aj ŠTK ObFZ KE-okolie na internetovej stránke obfzkeoklie.sk oznamom: "Na základe zlých poveternostných podmienok predseda ŠTK po dohovore s predsedom zväzu ruší stretnuia plánované na 16. 5. 2010 (nedeľa) a nariaďuje ich odohrať 26. 5. 2010 (streda) o 17.30." Uvidíme, či sa situácia ohľadom počasia zmení a či poveternostné podmienky umožnia odhorať nasledujúce kolo.

Admin


Späť